jurbarkas herbasJURBARKO SPORTO CENTRAS


Vytauto Didžiojo g. 35A, 
LT - 74128 Jurbarkas

Tel. / faks. (8 447) 72 536
El. paštas jurbarkosportas@gmail.com

Marcinkaus stadionas

Paskelbta: 2022-10-24

Krepšinio turnyras ,,Jurbarko rajono savivaldybės mero taurei laimėti"

Dvi savaitgalio dienos, dvejos krepšinio varžybos ir dvi pergalės. Tokią krepšinio šventę savo gerbėjams padovanojo Jurbarko vyrų krepšinio komanda „Jurbarkas – Karys“. Spalio 14 - 15 dienomis Jurbarko A. Giedraičio - Giedriaus gimnazijos sporto komplekse vyko antrą kartą surengtas krepšinio turnyras Jurbarko rajono mero taurei laimėti.

Turnyre dalyvavo trys krepšinio komandos, netrukus startuosiančios naujame, 2022-2023 m., Regioninės krepšinio lygos (RKL) A diviziono sezone. Tiesa, skirtingai nei pirmajame šio krepšinio turnyre, vykusiame praėjusiais metais, šiemet dėl pagrindinio trofėjaus varžėsi tik trys – salės šeimininkai „Jurbarkas – Karys“,Tauragės „Tauragė“ bei Šilalės „Lūšis“ komandos.
Spalio 14 – ąją,  susitiko „Jurbarko – Kario“ ir Šilalės „Lūšies“ komandų žaidėjai. Tai, jog jurbarkiečiai stipresni, buvo galima pamatyti nuo pačių pirmųjų varžybų minučių. Po dviejų kėlinių komandas jau skyrė dviženklis pranašumas, o į ilgąją pertrauką jurbarkiečiai išėjo susikrovę beveik 20 taškų persvarą. Kiek daugiau intrigos buvo trečiojo kėlinio pabaigoje, kuomet išbarstę turėtą skirtumą, Jurbarko „Kariai“ prisileido savo varžovus iki vienženklio skirtumo. Tačiau tokia intriga buvo tik akimirkai, ir ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas, leidęs sirgaliams mėgautis gražiu komandos žaidimu. Ištiksėjus skirtam laikui ir nuskambėjus paskutiniam varžybų švilpukui, švieslentėje degė skaičiai 99:71, skelbę pirmąją Jurbarko „Karių“ pergalę.
Spalio 15 d. (sekmadienį) varžybos, prieš jau principiniu tapusį varžovą – Tauragės „Tauragė“ komandą buvo kur kas įtemptesnės ir atkaklesnės. Pirmus du kėlinius rungtynės vyko taškas į tašką. Į ilgąją pertrauką jurbarkiečiai išėjo turėdami vos dviejų taškų pranašumą, tačiau sužaidus pirmąsias dvi trečio kėlinio minutes rezultatas ir vėl buvo lygus – 42:42. Tuomet iniciatyvos ėmėsi naudingiausiu šio turnyro Jurbarko komandos žaidėju pripažintas Ignas Juškevičius. Jo puikus žaidimas bei pelnyti 19 taškų ne tik atvedė komandą į pergalę, bet ir leido išsaugoti šio turnyro trofėjų, kuris buvo laimėtas rezultatu 79:68. Įdomu tai, jog ir prieš metus tame pačiame turnyre jurbarkiečiai tauragiškius nugalėjo beveik tokiu pačiu rezultatu – 79:69. Ignui Juškevičiui šiose varžybose talkino 10 taškų pelnęs Justas Vazelis, 9 taškus surinkęs Mintautas Bulanovas bei 8 taškus į varžovų krepšį įmetęs Rokas Ūzas.
Apdovanojimų ceremonijos metu įteikdamas medalius bei turnyro taurę rajono meras Skirmantas Mockevičius pasidžiaugė puikiu krepšininkų pasirodymu bei pasiruošimu naujam RKL sezonui, kuris startuos spalio 22 d. (šeštadienį), 14 val., varžybomis su ta pačia Tauragės „Tauragė“ komanda.

Informacija Jurbarko miesto ir rajono laikraštis ,,Mūsų laikas"
Už nuotraukas dėkojame Jurbarko sporto centro savanoriui Pijui Mockaičiui

 

Žiūrėta: 433 kartai Atnaujinta: 2022-10-24